CHOCO COFFEE PUDING⁣⁣

Langkah 1 ⁣⁣:
Coffee puding (Inner /loyang kecil )⁣⁣
⁣⁣
3 sachet agar agar putih⁣⁣
150 gr gula pasir⁣⁣
200 cc susu UHT⁣⁣
300 cc whipping cream⁣⁣
3 bks mochacino coffee⁣⁣
1 sdm Essence coffee 
-100 gr putih telor kocok kaku⁣⁣
- biskuit rasa kopi/rasa apa saja⁣⁣
⁣⁣
Cara membuat : ⁣⁣
  • Aduk bahan kering, masukkan susu & whipcream.
  • Panaskan hingga mendidih.
  • Masukkan puding panas ke kocokan putih telur lalu mixer lagi sampai tercampur rata
  • Ambil sedikit adonan, masukkan piping bag untuk motif polkadot⁣⁣
    Sisanya tuang diloyang kecil
  • Dinginkan
⁣⁣Langkah 2⁣⁣ :
Choco puding (loyang besar)⁣⁣
⁣⁣
3 bks agar-agar putih⁣⁣
175 gr gula pasir⁣⁣
25 gr coklat bubuk⁣⁣
200 gr dark coklat⁣⁣
1 sachet nescafe⁣⁣
900 ml susu UHT⁣⁣
400 ml whip cream⁣⁣
2 sdm pasta coklat⁣⁣
1 kuning telor⁣⁣
⁣⁣
Aduk semua bahan panaskan sampai mendidih⁣⁣
⁣⁣
  • Siramkan sedikit ke loyang yang sudah di hias polkadot, biarkan agak mengeras.
  • Masukkan inner puding kopi (step 1) siram lagi setengah loyang, biarkan agak mengeras lagi.
  • Terakhir siram semua sisa puding
  • Dinginkan⁣⁣

Post a Comment


Previous Post Next Post

Contact Form